Bij Les Moulins Mahjoub, een kleine boerderij in Tunesië,  wordt alleen gebruik gemaakt van biologische olijven die geteeld worden op de oevers van de Medjerda in Tunesië. Er worden in deze regio al olijven geteeld sinds de Romeinse tijd en de vruchtbare grond hier is van essentieel belang om zo’n intense smaak te ontwikkelen. Wanneer de olijven voldoende zijn gerijpt, en mooi groen of zwart van kleur zijn, worden ze in december of januari met de hand geoogst.

Om olie te winnen uit de olijven maken de Mahjoubs gebruik van een traditionele techniek die koude persing wordt genoemd. De techniek is ooit ontwikkeld door de Grieken, maar wordt nog steeds toegepast om olie van de hoogste kwaliteit te produceren. De olijven worden op een lage temperatuur geperst de zogenaamde ’Eerste koude persing’.

Het proces om koud te kunnen persen begint bij het met stenen vijzelen van de olijven tot een pasta. De pasta wordt vervolgens uitgespreid over ronde schijven die bestaan uit stevige, natuurlijke, handgeweven doeken. De verschillende schijven worden gestapeld en samengeperst zodat er water en olie uit de olijvenpasta vrijkomt. Vervolgens wordt het mengsel van olie en water op een traditionele manier gedecanteerd, waardoor de olie naar de bodem zakt en het water kan worden afgegoten. Dit proces resulteert zich in een heerlijke ongefilterde extra vierge biologische olijfolie!

Les Moulins Mahjoub, maakt naast deze heerlijke olijfolie ook andere producten die u kunt terug vinden in onze shop.

De olijven worden handgeplukt en binnen 24hr tussen scrutins (matten) langzaam geperst. De olijfolie wordt – na enkele uren gerust te hebben – manueel gedecanteerd met een pannetje. Zo wordt de olie gescheiden van het water. Dit omdat de olijfolie – lichtere densiteit dan water – “drijft” op het zwaardere water. Dit is een tijdrovend proces die door bijna geen enkel bedrijf ter wereld nog gebruikt wordt!
Deze M’hamsa couscous is uniek doordat hij handgerold is door berbervrouwen en natuurlijk zongedroogd wordt.  Durum tarwebloem, zout, water en extra vergine olijfolie zijn de enigste ingrediënten. Veel grover van structuur dan gewone couscous en bezit een unieke parel die hem geschikt maakt voor werkelijk alle toepassingen! Veelvuldige toepassing: koud of warm, als gerecht op zichzelf of als garnituur. Van voorgerecht, over tussengerecht, hoofdgerecht, in tabouleh en tajines, tot zelfs desserts….miltifunctioneel!!

De pure zalf van zwarte Sahli olijf, geen additieven, ideaal als tapenade, insmeren van (grond)vis, basis voor saus, op toast, bij grissini, etc… 100% bio label.

Zachte pepers, extra virgin olijfolie, look, zout en specerijen. De smaak van zacht geroosterde paprika’s geeft een final touch aan jouw ratatouille. 100% bio label.

Zachte pepers, extra virgin olijfolie, look, zout en specerijen. De smaak van zacht geroosterde paprika’s geeft een final touch aan jouw ratatouille. 100% bio label.

Pittig en gerookt, een eeuwenoud recept van de Mahjoub familie.  Handgemaakte saus op basis van chili’s. Het beste van de Maghreb.
appers zijn de botten van Mediterrane heesters. Deze topkappertjes zijn afkomstig uit de bergen rond Tunis en worden op natuurlijk zeezout bewaard, pittig, boordevol smaak. Echte liefhebbers geven de voorkeur aan de in zeezout gezouten versie en spoelen ze slechts licht (of niet!!) af onder koud water.
Licht gecuttered en vermengd met de allerbeste extra virgin olijfolie en verse chili zorgt ervoor dat deze ‘spread’ een unieke zoete en pikant toets heeft.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here