Het overkomt iedereen wel eens, even de aandacht verloren en daar gaat je heerlijke gerecht, er rest juist nog een aangebrande pan. Hoe krijg ik mijn pan terug als nieuw zonder zwaar labeur?

 

Onderstaand enkele tips :

Met azijn schoonmaken.

Giet rijkelijk de azijn in de pan en laat 15 min intrekken zodat de azijn zijn werk kan doen. Na te hebben geweekt zal je merken dat het vuil goed loskomt. Wrijf even met een schuursponsje op de bodem en giet alles weg uit de pan.

Nu nog even met gewoon wasmiddel naspoelen en even kort schrobben en je pan is als nieuw.

 

Met cola reinigen.

Je zal het misschien raar vinden maar cola doet wonderen voor een aangekoekte pan.

Zet je pan goed onder met gewone cola en laat een twee tal uurtjes weken. Je zal merken dat al veel vuil is losgekomen. Giet de vieze brei maar weg en reinig even met gewoon wasmiddel en schuursponsje.

 

Met soda

Zet de pan goed onder met heet water en voeg er een flinke scheut soda erbij. Laat alles een nachtje weken. De volgende dag zal je zien dat alles is losgekomen. Giet de inhoud van de pan weg en spoel na met gewoon wasmiddel.

Met een vaatwastablet

Zet de pan onder met kokend water en doe er een halve vaatwastablet erin. De wastablet gaat snel oplossen door het kokend water. Laat een nachtje zijn werk doen de volgende dag giet je het vuile goedje weg en je pan is net nieuw. Plaats je pan bij de vaat om nog eens te spoelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here