Brasserie Charl’s ligt in een oase van rust aan de rand van Knokke. De statige witte villa komt tevoorschijn tussen de mooie groene beplanting wanneer we de ruime parking oprijden.

Na een hartelijke en warme ontvangst mogen we plaats nemen in de prachtige tuin waar het zalig vertoeven is op een zomerse avond. De ober begroet ons vriendelijk geeft de menukaart en vraagt of er een aperitiefje gewenst is. Mijn vrouwtje gaat voor een coupe champagne en ik hou het bij een picon, één van mijn favoriete drankjes…

De menukaart is voorzien van enkele mooie suggesties, visgerechten en ook de vleesliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken. Er is ook een Charl’s menu, 44€/persoon, met huisgemaakte garnaalkroketten of een rundscarpacio  als voorgerecht ,slibtongetjes of Rib-Eye met slaatje en saus naar keuze als hoofdgerecht en als nagerecht kan je kiezen tussen een Dame Blanche of een Irish Coffee.

Wij hebben besloten om een paar suggesties te nemen als voor- en hoofdgerecht. We starten beide met de Bellota ham met artisjok en paprikacrème. Daarna neemt mijn schatje de Tempura van Gamba’s en valt mijn keuze op de kalfszwezeriken met truffel.

Na onze bestelling neem ik rustig de tijd om de uitgebreide wijnkaart eens onder de loep te nemen en mijn keuze gaat uit naar een Pouilly Fume Ladoucette die zich makkelijk laat drinken op een mooie zomerse avond in de tuin.

 

De ober komt met twee fantastisch uitziende borden onze richting uit, de Bellota ham is door een duidelijk gepassioneerd keukenteam omgetoverd tot een waar kunstwerkje.  Perfect afgekruid en een ware smaaksensatie, en met inbegrip van het bedje knapperige sla waarop de ham is gedrapeerd maakt dit gerechtje tot een topper.

 

De hoofdgerechten in ruime porties en met veel aandacht gedresseerd werden op het perfecte tijdstip geserveerd. De tempura, vol van smaak kon mijn vrouwtje enorm bekoren en het  speels accentje met okra’s gaf de zoete toets aan dit uitstekend gerechtje. De krokant gebakken zwezeriken vergezeld van een royale portie verse truffel waren een streling voor mijn tong en smaakpapillen. Een koffie met digestief was de perfecte afsluiter voor een al even perfecte avond.

Proficiat team Charl’s  ! Doe zo verder, wij komen zeker terug !