Deze keer gaan we naar het pittoreske Sint Anna ter Muiden, een deelgemeente van Sluis.  We worden verwacht in restaurant de Vijverhoeve dat zich mooi verschanst heeft in het weidelandschap. Een mooie witte fermette met een prachtige tuin en een uitgestrekt vergezicht op de aanpalende polders.

Voor we de deurklink kunnen aanraken gaat de voordeur al open en worden we zeer vriendelijk en hartelijk ontvangen door een attente jongeman die ons laat plaatsnemen in een klassiek interieur, weliswaar met moderne toetsen doch met de nodige aandacht en stijl.

De menukaart wordt vergezeld van de nodige uitleg over de suggesties en keuze mogelijkheden, een glaasje champagne wordt ondertussen met de nodige finesse uitgeschonken.

Mijn vrouwtje lust geen asperges en lamsvlees, doch Yori, de gastvrouw, komt aandraven met een aanvaardbaar alternatief, de keuze is dus vlug gemaakt, dit wordt de uitgebreide 6 gangen menu met aangepaste wijnen….

De amuse-bouche, origineel geserveerd is een streling voor de tong en smaakpapillen.

De goedlachse gastvrouw, tevens sommelier komt met de regelmaat van de klok onze glazen bijschenken. De gerechten zijn ware kunstwerkjes, perfect in harmonie en met vernieuwende smaakcombinaties.

Tartaar van Kingkrab
Tarbot

 

Hoevekaas
Sorbet met structuren van chocolade

 

De verfijnde keuken, een prachtig interieur en kader, gastvriendelijk personeel, kortom, een aanrader !

Tot binnenkort !

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here