Gioia del Colle is een kleine gemeente in de Italiaanse provincie Bari, en is een DOC sinds 1987. Het telt 89 ha wijngaarden die ongeveer 350000 flessen leveren, in wit, rosé en rood.
De belangrijkste rassen zijn Trebbiano, Malvasia, Montepulciano, Negroamaro, Sangiovese en Primitivo.

Soms worden de meest ambitieuze projecten bijna onbewust geboren. Ze ontwikkelen en groeien harmonieus, langzaam, volgens hun eigen natuurlijke neiging. Zo ontstond de boerderij van de Cannito-familie, een wonderkind in de agrovoedingssector dat al meer dan 70 jaar bestaat. Geleid door de innovatieve geest van Francesco Cannito, die sinds 1994 biologische landbouwmethoden heeft aangenomen, vandaag is het een solide realiteit die met een open blik naar de toekomst kijkt. Een stijl die leidde tot de creatie van de productlijn “Cannito”, een perfecte synthese van de cultuur, kwaliteit en smaak van de Murgia Barese.

Van een plek die zo vol schoonheid en vrijgevigheid is, kunnen alleen mooie wijnen geboren worden: een pure uitdrukking van de waarden die kenmerkend zijn voor de landen van de Grumo Appula. De openhartigheid van de rode Cannito, de delicatesse van de rosé Drùmon, de sterke smaak van de Primitivo Mezzaluna. Elk met een extra onderscheidende waarde: de absoluut biologische behandeling.

Het vlaggenschip van de Cannito-boerderij is de DOC Primitivo Drùmon en de Drùmon Riserva: de voortreffelijkheid van de wijnproductie van de Grumo Appula-agro. Heldere, robijnrode kleur met heldere geuren van kersen en bramen, licht verwelkt, droge amandel, kweepeer en licht boisé en walnootschors. Natuurlijk organisch.

De keuze van Hobbykokplus :

De Cannito Drumon Gioia Del Colle DOC is een bio wijn gemaakt van 100% primitivo.

Hij heeft een mooie robijnrode kleur, met hints van violet. In de neus vooral veel rijp rood fruit. De wijn heeft 6 maanden opvoeding in gebruikte vaten gekregen.

De Cannito Drumon Fiano (Drumon F) is een bio wijn gemaakt van de autochtone Puglia druif Fiano Minutolo, één van de Zuid-Italiaanse topdruiven.

Het is een smakelijke wijn, met aroma’s van bloemetjes, geel fruit en honing. In de mond is hij fris en mineraal, met  mooie frisse zuurtjes, en een aangename afdronk.

De Cannito Drumon Riserva is de topwijn van dit huis. Het is een bio wijn van 100% primitivo.
Een diepe robijnrode kleur. In de neus vinden we vooral rijp rood fruit. Zijn smaak is warm en intens, met een prachtige balans tussen tannines, fruit en zuurtjes.
Opvoeding van 18 maanden in nieuwe Franse eik.

De Cannito Drumon S Gioia Del Colle DOC (Puglia) is een bio wijn gemaakt van 100% primitivo.

De wijn is paarsrood, en heeft sterke aroma’s van rijpe kers en braambes. In de mond vinden we een mooi evenwicht tussen het fruit, de zuurtjes en de zachte tannines, met een lekkere lange afdronk.

De wijn heeft 12 maanden opvoeding in nieuwe vaten gekregen.

De Cannito Rosso Gioia Del Colle DOC (Puglia) is een bio wijn, gemaakt van de 3 typische druivenvariëteiten uit de streek: primitivo, negroamaro en montepulciano.

Een aangename, vlotte wijn, met aroma’s van gedroogde bloemetjes en rijp zwart fruit.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here