Een familieverhaal.

Zoals u in de wijnwereld kunt raden, is Château La Rose Bellevue al vier generaties lang een landgoed in Bordeaux. Aan het hoofd van de boerderij van vandaag, de zoon Jérôme Eymas en zijn vrouw Valérie. Hij komt uit de regio, zij komt uit het noorden, een heilige vergadering!

Het was in 1996 dat Jerome begon te vinificeren. Hij ging eerst naar Australië in de kelders van de wijngaarden Boynton’s van Bright – Ovens Valley – en Pfeiffer Rutherglen – staat van Victoria – waar hij zijn kennis van wijnbereiding wit en rood in vaten perfectioneerde. Daarna, terug in Frankrijk, ging hij gedurende drie opeenvolgende jaren naar het champagnehuis Pierre Bertrand in Cumières. Hij wendde zich vervolgens tot de Rhône-vallei, waar hij deelnam aan de vinificatie van Saint-Joseph en Condrieu met Stéphane Montez van het Domaine du Monteillet – Chavanay -, en vervolgens Côtes Rôties met Stéphane Ogier van Domaine Michel Ogier – Ampuis; wijnmakers “referenties” van de Rhône-vallei. In 2002 besloot hij zijn horizon te blijven uitbreiden en ging hij op studiereis naar de Chileense en Argentijnse wijngaarden.

Valérie, ondertussen, begon een literaire carrière, maar haar ontmoeting met Jerome bracht haar naar Gironde, waar ze zich bij het pand aansloot en deelnam aan het avontuur door zich te specialiseren in wijn. Ze is nu verantwoordelijk voor de marketing van wijnen in Frankrijk en in het buitenland. Haar dynamiek en enthousiasme zijn een aanwinst voor dit groeiende veld.

De wijngaard en zijn wijnen.

Château La Rose Bellevue beslaat 60 hectare in de gemeente Saint-Palais in het noordoosten van Blaye. We zijn op de “Côtes de Blaye”. De grond bestaat uit fijn grind en zand, hun productie is gericht op rood, hun teelt van de wijnstok is gemotiveerd. De variëteiten die hier worden gebruikt zijn meestal Sauvignon maar ook Muscadelle en voor de rode wijnen wordt de Merlot-druivensoort aangevuld met Cabernet Sauvignon.

Jérôme en Valérie produceren twee cuvées in het wit:

  • een primeur over het fruit en de frisheid die het resultaat is van de typische Bordeaux sauvignon, heel veel grapefruit
  • “Grappe Diem” een hoge cuvée van 5 maanden in eiken vat, meer ruim en rijker

Een wijnoogst in rosé, zeer fruitig.

En vier cuvées in het rood:

  • een eerste kwestie hoofdzakelijk van merlot, op hebzucht en fruit
  • een tweede, “Grappe Diem”, met druiven van oude wijnstokken en 12 maanden oud in eiken vaten, meer gestructureerd met tamelijk zachte tannines,
  • een grote, “The Secret”, 100% Merlot, een vlezige en pittige wijn met een zeer mooie lengte aan het einde van de mond – de productie is klein, slechts 2.000 flessen,
  • en tot slot een originaliteit, de  Wine In Black , een wijn op de vrucht, een gesmolten structuur, een mooie concentratie, niet geëxtraheerd, met aroma’s van geroosterd brood, toast, chocolade en zwarte kers

Ze werken hun wijnen, zodat ze zelfs in hun jeugd gemakkelijk kunnen worden gedronken. Kortom, Bordeaux dat we echt waarderen!

Nu verkrijgbaar in de webshop!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here