Sopraffino degli EstensiAceto Sopraffino is een uniek en historisch product van de Italiaanse keuken dat niet moet worden verward met Balsamico-azijn van Modena, omdat het in tegenstelling tot dit product wordt verkregen door acetaat van rauwe rode druivenmost; in Modena wordt de balsamicoazijn gemaakt met witte wijnazijn en gekookte most van witte druiven.

De wijngaarden die zijn gekozen voor de productie van de “Sopraffino degli Estensi” worden gekweekt in de meest geschikte landbouwgronden om de gezondheid en de hoeveelheid geproduceerde druiven te controleren zonder de wijnstokken tot vegetatief-productieve onevenwichtigheden te brengen. De gekozen wijnstokken zijn afkomstig van oude bedrijfsrassen waarvan de kenmerken een hoog suikergehalte (tussen 20 en 22 graden babo) en een delicate zuurgraad (tussen 6 en 7 g / l uitgedrukt in wijnsteenzuur) hebben, zodat een intense biologische activiteit bij acetificatie. De oogstkeuze verwerft in deze zin een aanzienlijk belang om de gezondheid van de druiven te behouden en de daaropvolgende fermentatieve ontwikkeling te garanderen zonder stress en geurgebreken.
Dit is mogelijk door alleen de druiven te selecteren die op de boerderij worden geproduceerd voor de productie, daarom met een goede polyfenolische structuur en volledige toevoer van stikstofbronnen.

Deze wijnbouwkeuzes zijn onmisbaar voor de juiste ontwikkeling van de volgende transformatiefasen en om de ontwikkeling van azijnbacteriën te garanderen. De verzorging van de dunne aderen van acetobacteriën is in feite een van de belangrijkste technieken waarmee we de “Sopraffino degli Estensi” kunnen onderscheiden van de gebruikelijke industriële acetificatietechnieken.

THE SUPERFINE

Herkomstgebied:
gelegen op het landgoed van Bonisiolo di Mogliano Veneto, Treviso, Veneto

Terroir:
klei

Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot

Plantdichtheid:
3900 – 4000 planten per hectare

Veroudering:
langzaam in Solera eigen aan de boerderij, eiken, kastanje en kersen barriques, van 15 liter tot 220 liter

Kleur:
intens bruin met oranje reflecties

Zuurgraad:
ongeveer 5% azijnzuur

Smaaktest:
extreem persistent, dankzij de vorming, in de loop van de veroudering, van vreemde zouten en complexe polymeren die een delicate zoete component produceren, vergezeld van een evenwichtige azijnnoot en kruidige en fruitige tonen typisch voor langdurige veroudering

Ideaal wanneer u de meest relevante gerechten een invloedrijke kruidige toon wilt geven zoals braadvlees en wild maar ook soepen en risotto..

Verkrijgbaar in de webshop !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here